Project Kerkstraat, Kruisstraat & Stadswal

In de vorige nieuwsbrief van de Leefbaarheidsgroep kon u lezen dat er na de zomer een project zou starten rondom de Kruisstraat, Kerkstraat en Stadswal. De Leefbaarheidsgroep heeft
inmiddels de projectleider van de Gemeente Wijchen op bezoek gehad en deze heeft uitgelegd wat er gaat gebeuren.

De riolering in de Kruisstraat, Kerkstraat en Stadswal wordt vervangen. Natuurlijk is dit het beschermd stadsaanzicht dus als straks de werkzaamheden klaar zijn ziet het straatbeeld en de klinkers er nog hetzelfde uit als voordat het project startte!

Ze starten in de Kruisstraat, waar ook echt archeologisch afgegraven gaat worden. Hier is namelijk de straat nog niet open gehaald en naar alle waarschijnlijkheid zullen ze hier ook zaken vinden uit de geschiedenis. Dit stuk wordt ook laag voor laag onderzocht. Voor de overige straten (Kerkstraat en Stadswal) wordt er ook gegraven onder het toezicht van een archeoloog, maar hier is al een keer los gegraven en moeilijker te achterhalen als er iets gevonden wordt. Het wordt wel allemaal gedocumenteerd.

Tijdens de werkzaamheden zijn de straten afgesloten voor verkeer. De bewoners kunnen wel te voet bij hun huis komen. De werkzaamheden zijn deze week gestart.

Vragen kunnen altijd gesteld worden via ons bekende emailadres: leefbaarheidsgroep@batenburgstad.nl

 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.