Hondenuitlaatbeleid aangepast

Wist u dat er in Wijchen regels zijn voor/over het uitlaten van honden? Deze regels noemen wij het hondenuitlaatbeleid. Met dit hondenuitlaatbeleid wil de gemeente overlast van honden voorkomen. Maar ook zorgen voor een schone en veilige leefomgeving. Het hondenbeleid is aangepast. De veranderingen leest u hieronder.

 

Informatie over honden

Wij hebben de informatie op onze website aangepast. U kunt nu snel en overzichtelijk lezen waar hondenbezitters zich aan moeten houden. Wat zijn de regels in Wijchen? Maar hier staan ook de locaties waar hondenbezitters hun hond mogen uitlaten. Kijk voor alle informatie op www.wijchen.nl/hondenuitlaten.

 

Waar mag een hond loslopen?

Honden moeten binnen de bebouwde kom overal zijn aangelijnd behalve op de uitlaatplaatsen. Vanaf eind juli 2016 zijn er in Wijchen ook zes losloopgebieden voor honden. Dat wil zeggen dat een hond hier los mag lopen, dus niet-aangelijnd. Hier staat ook een bord dat het om een ‘losloopgebied’ gaat. De locaties zijn:

  • Het westelijke deel van het veld bij de Pauwstraat.
  • Het voormalig AZC-terrein aan De Beemd.
  • Het oostelijk veld in het Oosterpark.
  • De groenstrook langs het spoor tussen Vijverlaan en Buys Ballotstraat.
  • Het terrein rondom de Vormerse plas.
  • Het terrein omsloten door Bijsterhuizen 22e en 24e

 

Waar mag een hond niet komen?

Honden mogen niet overal komen, zoals op een kinderspeelplaats of op een sportterrein. Sommige locaties zijn aangepast. Wilt u weten welke dit zijn? Kijk dan op de website www.wijchen.nl/hondenuitlaten voor meer informatie.

 

Heeft u vragen?
Heeft u vragen over het hondenuitlaatbeleid of over de regels in Wijchen? Stuur dan een e-mail naar Lambert van Beusekom via l.v.beusekom@wijchen.nl. Wilt u het volledige hondenuitlaatbeleid lezen? Kijk dan op www.overheid.nl.

 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.