Trekpontje & Struinpaden

In 2013 zijn er tijdens het opstellen van het SOP enthousiast plannen gemaakt voor 2 struinrondjes: rondje Laakse Bos en rondje Liendense Waard, met een trekpontje over de dode arm van de Maas naar het schiereiland. De LBG heeft dat weer opgepakt en is al een eindje op weg.

Het Laakse rondje gaat vanaf de Bleek richting Appeltern langs de Maas, ter hoogte van de Weth.Bankenstraat het land van Rini Bolk oversteken naar de Dijk. Voor dit deel hebben we van alle betrokkenen toestemming gekregen. Voor de rest zijn we nog aan het puzzelen en overleggen.

Het Liendense rondje gaat vanaf het haventje, linksaf langs de de dode arm van de Maas tot voorbij de ballenlijn van de haven. Het is de bedoeling daar een eenvoudig voetgangers-trekpontje te installeren dat van juni, eind van de broedperiode, tot oktober/november in het water ligt. De toestemming van de betrokkenen hebben we binnen, maar het pontje nog niet. Met dat pontje oversteken naar het schiereiland. Aan de overkant linksaf richting Niftrik, en op een bepaald moment links over de overstap bij het hek via het fietspad, of naar keuze verderop langs de dode arm weer naar het haventje. Zolang het pontje er niet is kan men zich met het fietsveer af laten zetten op het schiereiland.

Vanuit Niftrik liggen er al paden tot de Niftrikse Wetering. We zijn aan het puzzelen of we de routes via een oversteek met elkaar kunnen verbinden.

Deze struinpaden kunnen alleen functioneren als iedereen zich aan de strikte regel houdt om de hond thuis te laten. Op plaatsen waar honden nu los of aan de lijn mogen
uitgezonderd. Bij overtreding worden alle vergunningen
ingetrokken.

We houden u van de vorderingen op de hoogte.

 


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.